top of page

Despre îndoială


Nicicând nu m-am îndoit mai tare de mine ca în zilele astea. Nicicând n-am simțit mai intens lipsa de sens a muncilor mele zilnice legate de muzică și artă, ca în zilele astea.


Să dedici atâta timp și atâta energie unui lucru inconcret, plutitor, pare complet aberant.


Ar trebui, dacă aș fi un om constant, cu o direcție clară, neșovăitoare, să știu, mai ales acum, că are sens ceea ce fac, că eu am sens. Dacă aș fi un om sigur pe mine, aș găsi puterea să fac ceea ce fac, exact în acest momente, cu bărbia sus și privirea inteligentă, proclamând că arta ne apără și ne face din ne-oameni, oameni.

Dacă aș fi stăpână pe mine, n-aș avea îndoieli.


Dar am.


Foto de Cristina Oltean


Cum să n-am? Poveștile mele, muzica asta pe care încerc s-o scot din lacrimi și furie și bucurie și alte lacrimi, de alt fel, e atât de fragilă, și uneori atât de nefolositoare. Nu acoperă umeri înfrigurați, nu hrănește, nu ține de sete, nu apără de explozii și nu încălzește un subsol de bloc în care sunt captivi copii mici și mamele lor înfricoșate.


Știu din amintirile mele că sunt momente în care găsim putere în lucrurile inconcrete. Printr-un miracol al minții umane, ascultăm un cântec, și săpând adânc în sinele nostru și-n sinele celor de dinaintea noastră, găsim acolo un sâmbure de speranță. Sunt cântece care m-au salvat, le îngân și acum, ani mai târziu.


Dar să mă agăț de asta? Să cred că poate un cântec al meu ar putea să dea cuiva un pic de putere, un pic de speranță, prin toate astea?! Și s-o fac fără îndoială? Nu pot.


Da, am îndoieli. Zi de zi, clipă de clipă, am o voce care-mi vorbește despre faptul că există lucruri mai importante pe lume decât următorul cântec, următorul album, următorul concert. Și nu minte. Dar încerc, cu îndoieli cu tot, să mă agăț de ceva și sper, ca atunci când voi avea nevoie, să știu de ce să mă agăț. Acum, am muzica.




Pe 18 Martie, vom cânta în club Control.


Dacă ai nevoie să te desprinzi de teamă, să fii alături de tribul tău, să-ti asculți cântecul - poveste și pentru câteva ore să simți că ești [in]vulnerabil, noi vom fi acolo pentru tine.

Profitul încasat în urma concertului nostru din Control de pe 18 Martie va fi donat către Asociația Nord care adună fonduri și materiale și organizează achiziții, logistică și transporturi pentru centrele de tranzit din Nord.



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page