Un an ca niciun altul - Partea 3: Concertele

2020 a fost un an plin de contradicții. Izolarea a lăsat loc pentru conexiune, cu cei pe care îi iubim dar mai ales cu noi înșine. Absența a lăsat loc creativității și ingeniozității și noile limitări au filtrat cumva mulțimea de chestii random cu care ne umpleam timpul, lăsând să supraviețuiască doar părțile importante, care ne hrănesc cu adevărat.


Sigur, optica asta e una foarte luminoasă și orientată spre "partea pozitivă" și da, recunoaștem, e un fel de zaharină. Un miraj al mesajelor inspiraționale cu care ne tapetăm feed-ul de Insta, când realitatea zilelor noastre e mai degrabă una a pijamalelor și a cearcănelor din cauza lipsei de vitamina D.


Realitatea zilelor noastre de izolare pare să fie: over-working, over-eating și over-drinking our feelings.

Dar, chiar și prin ceața asta a supra-trăitului pentru a compensa

sub-trăitul, iată că am avut câteva fragmente din fostul nostru normal. Și a fost super-marfă.


CĂRTUREȘTI CARUSEL


Primul concert împreună, de la începutul pandemiei a fost filmat pe 26 Iulie, la Cărturești Carusel, în cadrul festivalului de literatură și artă #FestivalYA.


Au mai fost apariții până la momentul ăla, livestream-uri din sufragerii sau studio-uri, care ne-au ținut activi și implicați. Dar de la Arene, nu mai fusese niciun concert așa cum ni-l doream. Să ne vedem chipurile, să ne auzim unii lângă ceilalți, să dăm emoțiile de la unul la altul.


Photos by Elegantly Tasted


Eram super entuziaști, fiecare pregătindu-și spațiul și montându-și sculele cu o meticulozitate cumva afectuoasă, făcând mereu glume (mai mult sau mai puțin sărate) unii despre ceilalți.


Am râs mai mult și mai tare decât ar fi fost normal, doar pentru că eram acolo, împreună din nou.

Concertul a ieșit foarte mișto - în sfârșit puteam cânta la volumul la care eram obișnuiți (mai ales Andrei) simțind presiunea aceea a muzicii create spontan și energia ce plutește între noi când suntem pe scenă. Și ce senzație să auzim spațiul ăla superb, al Carusel-ului, cântând cu noi, sunetul umplând fiecare colț și revenind la noi mai bogat, mai umblat, mai înțelept!

Ce fain a fost!


Poți vedea și asculta întreg concertul de la Cărturești Carusel, aici.ÎN AER LIBER


Într-o vară cu foarte puține concerte, în care regulile au fost într-o continuă schimbare, am avut privilegiul de a putea cânta live, de mai multe ori.

Primul concert a fost pe 15 August la Râșnov Saturday Live, într-o zi capricioasă, cu un cer colorat, o priveliște superbă și un public entuziast și fericit să poată asculta, după atâta vreme, muzica vie.


Photos by Năluca PhotographyO săptămână mai târziu am cântat la Summer Camp Brezoi, unde Luna Amară sărbătoreau 20 de ani de muzică într-un fest foarte fain la care au cântat alături de byron, The Mono Jacks și Coma. Ce frumos să poți onora astfel o trupă care a pionierat alternative-ul în muzica noastră, să poți asculta istoria lor și a celorlalte trupe bestiale care i-au urmat.


Ascultă piesa Formele de Relief, live de la Brezoi.
IAȘI ȘI TIMIȘOARA


La începutul lui Septembrie, eram deja pregăiți să lansăm single nou, al doilea din izolare -